Suomen ostetuin valmisateria*, Saarioisten maksalaatikko, on säilyttänyt asemansa suomalaisten kestosuosikkina yli 60 vuoden ajan. Maksalaatikkopäivän kunniaksi Saarioinen vei maksalaatikon maisteltavaksi maailman metropoleihin, tehden samalla maksalaatikkopäivästä kansainvälisen. Maksalaatikkoa maisteltiin Ranskassa, Italiassa ja Skotlannissa, ja se sai osakseen yllättäviäkin reaktioita. Maksalaatikkopäivää vietetään keskiviikkona 10.10.
Maksalaatikko herätti ulkomailla sekä ihastusta että kummastusta. Maksalaatikon kansainvälinen maistatuskiertue alkoi kulinarismin kehdosta Ranskasta, jossa foie gras’n kyllästämä kansa on aina ymmärtänyt maksan päälle. Ranskassa maistelijoiden haastattelijana toimi paikallisen kulttuurin hyvin tunteva Erja Häkkinen, jolle pariisilaiset intoutuvat jakamaan myös suosituksiaan maksalaatikon kanssa nautittavaksi viiniksi.
Seuraavaksi maksalaatikon matka jatkui Italiaan, jossa äitien tekemä ruoka on aina ollut mammanpoikien suosiossa. Maksalaatikon kiertue päättyi Skotlantiin, jossa MacSalaatikko haastoi haggiksen koko kansan herkkuna.
Kansainvälisen maksalaatikkopäivän kunniaksi maksalaatikon ystävät Suomessa voivat seuraavien viikkojen ajan valita, nauttivatko he Le Maksalaatikkôa, Laaticco di Maksaa vai MacSalaatikkoa – rusinoilla tai ilman.
Äitien keittiöstä maistatetaan kansallisherkkua
Saarioinen on valmistanut maksalaatikkoa ja monia muita suomalaisten lempiruokia jo vuodesta 1957. Uusi maistatuskonsepti ”Äitien keittiöstä” tuo tuotteet lähelle kuluttajaa erilaisten maistatusten ja tuotejakojen avulla.
”Saarioinen on valmisruoan ykkösbrändi. Herkullinen maku ja tuoreet raaka-aineet sekä rakkaus ruoanlaittoon ovat olleet tekemisen lähtökohtia alusta saakka. Maksalaatikkopäivänä avaamme ensimmäisen ”Äitien keittiön” Narinkkatorille. Haluamme ilahduttaa suomalaisia herkullisilla makuelämyksillä siellä, missä he liikkuvat. Samalla saamme arvokasta palautetta tuotekehitystyöhön”, kertoo kuluttajakokemuksesta vastaava johtaja Tia Yrjölä Saarioisilta.
Saarioinen tarjoaa maksalaatikkoa Äitien keittiöstä Helsingin Narinkkatorilla Kansainvälisenä Maksalaatikkopäivänä 10.10. klo 11.00 alkaen.
Tiesitkö? Viisi faktaa maksalaatikosta:
- Maksalaatikon resepti on säilynyt muuttumattomana vuodesta 1957 asti, ja alkuperäisen reseptin takana oli Saarioisilla työskennellyt talousopettaja Mertta Järvi.
- Saarioisten maksalaatikko on Suomen ostetuin valmisateria* ja sitä myydään lähes 9 miljoonaa rasiaa vuodessa.
- Saarioisten Perinteinen maksalaatikko sisältää keskimäärin 21 rusinaa.
- Maksalaatikkopäivän kunniaksi järjestettiin vuonna 2017 Rusinoilla vai ilman -äänestys. Rusinavaalit innostivat suomalaisia, ja niissä annettiinkin huimat 10 400 ääntä. Rusinallinen maksalaatikko keräsi tuolloin selkeän 85 prosentin äänienemmistön.
- Maksalaatikkoa valmistetaan aivan kuten kotonakin, sen paistoaika on tunti, ja uuni on 30 metriä pitkä.
*Saarioisten maksalaatikko on Suomen ostetuin valmisateria. Lähde: Nielsen Homescan valmisruoan valmiit ateriat, 52 vkoa arvossa päättyen 9.9.2018
Verkkosivuilta www.saarioinen.fi/maksalaatikko voit katsoa millaiset reaktiot suomalaisten suosituin valmisruoka-ateria sai maailmalla.
Maksalaatikkoa maistatettiin Ranskassa, katso Erja Häkkisen raportti Pariisista.
Miten maistui maksalaatikko Pariisissa, katso video.
Miten maistui maksalaatikko Milanossa, katso video.
Miten maistui maksalaatikko Skotlannissa, katso video.
Lisätiedot:
Tia Yrjölä, johtaja, kuluttajakokemus, puh. 050 593 21 68, tia.yrjola@saarioinen.fi
Kuva- ja materiaalipyynnöt:
Anu Lehtinen, viestintäpäällikkö, puh. 050 529 8569, anu.lehtinen@saarioinen.fi