Vadelmaiset lusikkaleivät

Valmistusohje

Noin 30 kpl

Laita teräskattilaan voi. Anna voin ruskistua miedolla lämmöllä kullan-punaruskeaksi, 10-15 minuuttia, älä polta. Ota kattila pois levyltä. Lisää voin joukkoon sokerit. Sekoita ja anna jäähtyä.

Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Laita taikinaa teelusikkaan (paras lusikkamalli on syvä) ja painele tasaiseksi. Liu’uta kupera puoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Valmiit pikkuleivät ovat erittäin hauraita, käsittele niitä varoen. Levitä tasaiselle puolelle vadelmahilloa ja paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa. Pyöritä täytetyt pikkuleivät sokerissa.