Rosollia lasimestarin tapaan

Valmistusohje

Laita rosolli yöksi pikkelöitymään ja lisää joukkoon kanelitankoja sekä tähtianista ja vaniljatankoa. Lientä pitää olla niin, että rosolli peittyy liemeen.

Graavaa siika yön yli tai käytä valmiiksi graavattua siikaa. Lisää siian pintaan fenkolin ja tillin siemeniä.

Valuta pikkelöitynyt rosolli seuraavana päivänä. Muista napata joukosta kuivamausteet ennen tarjoille laittoa.

Leikkaa siiasta 40 g-50 g paloja. Paahda siianpalat nopeasti toiselta puolelta kuumalla paistinpannulla.

Vatkaa smetana vahdoksi ja lisää suhteessa 2 dl smetanaa ja mätiä 2 rkl ja sekoita mätimousse. Mausta suolalla ja pippurilla.

Rakenna salaatti kerroksittain rosollia ja siikaviipaleita vuorotellen
Koristele mätimoussella, kanelitangoilla, retiisiviipaleilla ja fenkolilla, joka on pyöräytetty sitrusvinagretessä. Koristele versoilla.

Reseptin Saarioisille ideoi ravintola Pikku-Finlandian keittiömestari Mikko Kemppainen.