Metsäsieni-kylmäsavulohivoileipäkakku
Annoslaskuri
Ainekset
Valmistusohje
Pohja: Jauha saaristolaisleipä hienoksi murskaksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (22-24 cm) leivinpaperi. Painele leipä-voi seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna sipuli, tilli, ruohosipuli ja kylmäsavulohi. Lisää sienisalaatin joukkoon lohi, sipuli, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet veteen. Sekoita massan joukkoon tasaisesti. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja laita kelmu päälle. Laita hyytymään jääkaappiin. Koristele kylmäsavulohella, mädillä, tillillä ja punasipulilla.
Valmista kakku edellispäivänä, jotta se ehtii maustua ja hyytyä.