Lempeän tulinen punajuurikeitto rosollista
Annoslaskuri
Ainekset
Valmistusohje
4:lle hengelle
Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise chili. Poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja pilko peruna ja omena pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota öljyssä valkosipuli, inkivääri, chili. Lisää rosolli, peruna- ja omenakuutiot. Lisää kiehuva vesi sekä kasvisliemikuutio. Anna keiton hautua hiljaa poreillen n.20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele keitto chilillä ja korianterilla sekä nokareella kookosmaitoa.
Jouluisen reseptin Saarioisille ideoi Anni Ihamäki.