Jouluviinerit

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt pellille ja anna niiden sulaa puolisen tuntia. Valmista tällä välin vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaisesti, jos teet sen jauheesta. Voit myös tehdä viinerit ilman vaniljakreemiä.

Puolita levyt ja voitele niiden reunat kananmunalla. Lusikoi keskelle marmeladia ja pursota ympärille vaniljakreemiä. Ripottele reunoille runsaasti raesokeria. Paista viinereitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin viisitoista minuuttia – tarkkaile pintaa paistoajan loppupuolella, etteivät viinerit pääse tummumaan liikaa.

Valuta jäähtyneiden viinereiden päälle halutessasi tomusokeri-vesikuorrutetta - kuorrute valmistetaan sekoittamalla desi tomusokeria ja noin ruokalusikallinen vettä. Ripottele lopuksi pinnalle tomusokeria. Nauti myös muulloin kuin jouluna, sillä nämä leivonnaiset sopivat kaikkiin tilaisuuksiin!