Valmisruoka ei ole ihan helpoin laji, vaikka meillä siitä aika pitkä kokemus jo onkin. Tuotteiden käyttäjillä on paljon erilaisia kriteereitä ja toiveita makumaailmojen, soveltuvuuksien ja lukuisten muiden ominaisuuksien osalta. Valmistamalla yksittäisiä valmisruokatuotteita, kaikkiin toiveisiin on mahdotonta vastata. Ateriapohjat syntyivätkin oivalluksesta kehittää sellaisia valmisruokia, jotka jättävät kuitenkin vielä mahdollisuuksia keittiöille omaan visiointiin ja tuunamiseen lopputuloksen suhteen. Ateriapohjat ovat toimivia ja sellaisenaankin maistuvia tuotteita, jotka nopeuttavat huomattavasti ruoan valmistusprosessia, mutta tarjoavat mahdollisuuden tuoda ruokaan oma kädenjälki ja yksilöllinen makumaailma. Siis jotakin raaka-aineen ja perinteisen valmisruoan välimaastosta.
Tahtotilamme on kehittää uudet herkulliset tuotteemme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Todennäköisyys onnistumiselle on paljon suurempi, kun osallistamme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kehitysprosessiin ne tahot, jotka tuotetta lopulta tulevat käyttämään. Ateriapohjien tuotekehityksessä onkin ensimmäisestä konsepti-ideasta lähtien kuunneltu herkällä korvalla asiakkaidemme toiveita ja kehitysehdotuksia. Lukemattomia versioita on maisteltu ja sparrailtu yhdessä asiakkaidemme kanssa lopullinen päämäärä eli toimiva ja herkullinen tuote kirkkaana mielessä. Kehitysprojekti huipentuu aina tuotteen testaukseen aidoilla kohderyhmän ruokailijoilla, jolloin herkullisuus viimeistään punnitaan. Mikäli emme onnistu ruokailijoita uudella tuotteella ilahduttamaan palaamme työpöydän ja piisin ääreen. Näin varmistamme, että tuotteemme ovat aina testatusti tinkimättömän herkullisia.
Olemme päässeet yhdessä kehittämisessä hyvään vauhtiin emmekä malttaisi odottaa uusia yhteisiä kehitysmatkoja kanssanne. Tutkimme jatkuvasti trendejä sekä syömisen muutosta ja yritämme löytää kiinnostavia asiakkaidemme arkea helpottavia uusia ruokaratkaisuja. Siltikään emme varmasti tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kutsummekin teidät asiakkaamme kanssamme tälle yhdessä kehittämisen ja ideoinnin matkalle kohti herkullisempaa foodservice-maailmaa.
Tomi Schulze
Kehityspäällikkö, ruoan ratkaisut
Saarioinen Food Service