JOULUINEN LOUNAS Kirjolohimureke ja mäti-smetanakastike

Jo ennen joulun pyhiä joulutunnelmaa haetaan lounasruoasta. Jouluista vaihtelua lounaalle löydät herkullisista esimerkkiresepteistämme.

  • G
  • L

Valmistusohje

Vaahdota smetana yleiskoneessa. Lisää kuohukerma joukkoon ohuena nauhana. Lisää kirjolohenmäti, tilli sekä mausteet ja sekoita käsin tai pienimmällä mahdollisella teholla.

 

Lado sulatetut murekeviipaleet voideltuihin 1/1-65 gn-vuokiin. Kuumenna yhdistelmäpaistolla 150 °C kunnes sisälämpötila saavuttaa 75 astetta (n. 30 minuuttia). Ota vuoat uunista ja levitä smetanavaahto murekkeiden päälle. Gratinoi 230 °C kiertoilmauunissa kunnes kastike on saanut hieman väriä.

 

Viimeistele esille laitettaessa tillillä ja halutessasi myös kirjolohenmädillä.